Twaalf zomerspelentegels liggen dwars door Dongen

Misschien bent u er al ééntje al straat tegen gekomen want ze vallen nogal op. Twaalf knalgele stoeptegels liggen verspreid door Dongen. Op iedere tegel staat het logo van Stichting Dongense Jeugdraad en het onbekende woord “Zomerspelenpad”. De tegel heeft een grote QR-code. Echter wanneer men die QR-code scant met een mobiele telefoon opent zich een website met een aftelklok.

Stichting Dongense Jeugdraad maakte eind april bekend dat de Zomerspelen dit jaar in haar bekende vorm niet door zullen gaan. Het kabinet besloot namelijk dat vanwege COVID19 tot 1 september geen evenementen mogen worden georganiseerd. Het is de eerste keer in de lange zomerspelengeschiedenis dat dit unieke evenement geen doorgang kan vinden. Er wordt momenteel door de vrijwilligers gewerkt aan creatieve mogelijkheden om Dongen dit jaar toch nog een zomerspelengevoel te geven.

Zomerspelenpad

De Jeugdraad wilde dit jaar samen met heel Dongen de zestigste Zomerspelen vieren. Maar dit feestjaar, inclusief alle jubileumactiviteiten, zijn doorgeschoven naar 2021. Maar de tegels duiden erop dat de vrijwilligers een kleine verrassing in petto hebben. Sinds vrijdag werden de zomerspelentegels gesignaleerd door enkele voetgangers. De twaalf tegels liggen op typische zomerspelenplekken zoals bij de vijf groepslocaties, De Bergen en het Wilhelminaplein.  Het woord “Zomerspelenpad” is tot nu toe nog niet bekend bij de Dongenaar. Hier komt vanaf 18 juni verandering in!