Zomerspelen 2020

Dongen, 25 april 2020

Afgelopen week hebben wij jullie wat ruimte gevraagd naar aanleiding van de persconferentie omtrent de maatregelen rondom het coronavirus. De uitkomst van de persconferentie heeft geleid tot een extra bestuursvergadering, waarin wij met pijn in ons hart en voor het eerst in 60 jaar het moeilijke besluit hebben genomen om de Zomerspelen dit jaar niet door te laten gaan. Ons 60-jarig jubileum zullen we daarom volgend jaar groots vieren.

Uiteraard hebben wij alle begrip voor de maatregelen omtrent het organiseren van evenementen in de periode tot en met 1 september. Om de gezondheid van de kinderen, onze vrijwilligers, de ouders/verzorgers, de vrienden van de Zomerspelen en alle andere betrokkenen te waarborgen, is het dit jaar helaas niet mogelijk om de Zomerspelen te organiseren zoals wij zouden willen en Dongen al 59 jaar kent.

Wij zijn enorm dankbaar voor de vele uren die onze vrijwilligers en vrienden al in de voorbereiding hebben gestoken om in deze moeilijke periode toch een mooi evenement weg te zetten. De inzet was groot om zelfs via de digitale weg een prachtig jubileumjaar op touw te zetten. De motto’s ‘een feest voor velen’ en ‘alles voor de kinderen’ zijn daarom ook de reden dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden om Dongen met alle kinderen toch nog geel te laten kleuren deze zomer. Op dit moment zijn we samen met alle vrijwilligers aan het kijken hoe we dit gaan vormgeven. Meer informatie hierover zullen wij in de komende tijd op onze social media-kanalen met jullie delen. Houd deze dan ook goed in de gaten!

De Zomerspelen worden elk jaar mede mogelijk gemaakt door de vele donaties en giften die wij mogen ontvangen van diverse personen, organisaties en partners met een groot geel hart. Ook dit jaar kregen wij weer het volste vertrouwen in onze organisatie en hebben zij hun bijdragen toegezegd. Wij zijn hier natuurlijk erg dankbaar voor en zullen de komende dagen persoonlijk contact met hen opnemen.

Ondanks de situatie waarin wij ons nu bevinden en het moeilijke besluit wat wij hebben genomen, weten wij dat dit voor nu de juiste beslissing is. Wij kijken ernaar uit om de kinderen in de nabije toekomst weer samen te kunnen laten spelen en fantastische avonturen te bezorgen! Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe!
De 60ste Zomerspelen zullen plaatsvinden van maandag 23 augustus 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021.

Het bestuur van Stichting Dongense Jeugdraad