pplogo5

11. De Poort - Gasthuisstraat

Het langste gedicht van Dongen! Rijm jij mee?

Hieronder staat het begin van het langste gedicht van Dongen. Het rijmschema is AA BB. Wil je bijdragen aan het langste gedicht van Dongen?! Schrijf dan twee zinnen. Je sluit de laatst geschreven rijm af en opent een nieuwe rijm.

We hebben alvast een start gemaakt:

"De Sint zat te denken,

Kunnen we niet een mooi gedicht aan Dongen schenken?

Dit is misschien wel een gek jaar

. . . . . RIJM JIJ VERDER? . . . . . "

Stuur jouw rijm in:

 
 
 
 
Het rijmschema is AA BB. Samen maken we het langste gedicht van Dongen!
13 berichten.
Luuk
We zijn hier bij de poort Omdat dat ook bij het Pieterpad hoort Ik vind het een heel leuk spel Daar met het paardje ozosnel
Isa
Wij fietsen vandaag het Pietenpad. En oh wat hebben we een plezier gehad. Nu gaan we naar het volgende punt. Misschien vinden we daar wel een chocolade munt.
Eindelijk een eigen app
Illegale samenstellingen van vriendengroepen hebben ook veel plezier. Pssssssst maar officieel zijn we niet hier.
Lola
Maar gelukkig hebben we elkaar En dan is er volgend jaar Misschien heeft iedereen gek haar Ben je blij of wil je een ei
Joris en Thomas Schellekens
Dit misschien wel een gek jaar, Wij zijn als broertjes bij elkaar! Het is fijn om samen te klussen en te spelen, De cadeautjes van Sint gaan wij samen delen! Nu lopen we verder op het pieten pad, Wij vinden Sinterklaas een dikke schat!
Noah
Het pietenpad vinden we er leuk, we liggen om de filmpjes in een deuk. Op naar een nieuw filmpje of een verhaal, want sinterklaas vieren we allemaal.
Fam de Jong
Dit is misschien wel een gek jaar, maar het is zeker waar. De sint en zijn pieten zijn gekomen met de boot En stoppen in iedere schoen chocolade en pepernoot.
Amber, Liam en Lizzy
Het is misschien wel een gek jaar, maar de cadeautjes staan al klaar. We hebben het zelf gezien: ze staan in het pietenhuis, want we zijn naar binnen geslopen zo stil als een muis.
Alsu
Het is misschien een gek jaar, maar malle Pietje zet de pakjes toch wel klaar. Geen gezeur en geen snik, ieder krijgt cadeautjes net als ik 😀
Jake stokx
Het is maar een jaar, zonder de baard van Sinterklaas in mijn haar.
Danny en tommy
Maar sint speelt dit jaar ook klaar. Hij komt niet door de straat. Hij krijgt van ons een mooie kaart.
Job
Maar ook dit jaar komt het goed, reken maar! De slaapkamer, het Pietenpad, er is wel wat te doen. Vanavond mag het weer, dan zet ik weer mijn schoen. ...
Laxmi Kroot
Dit is misschien wel een gek jaar, Maar vandaag heb ik heel mooi haar. Ik ben blij dat sint en Piet weer in het land zijn Samen met mijn zusje vind ik dat heel fijn

sint praat3
cadeau2

Sint & Pieten route - 5,5 KM

De gele stoeptegels vormen een interactieve route geheel in sinterklaasstijl. De route is 5,5 kilometer lang en komt langs twaalf bekende zomerspelenlocaties.

Scan de QR-code...

Op iedere gele stoeptegel staat een QR-code die je met een mobiele telefoon scant om zo een audioverhaal, boodschap van Sinterklaas of spelletje te voorschijn te toveren.

mijter

...en bekijk of speel af

De korte filmpjes, liedjes en spelletjes zijn super leuk om terplekke te bekijken of te beluisteren. Je kunt ook een mooie kleurplaat downloaden, thuis printen en in de brievenbus doen bij Sinterklaas zijn slaapkamer!