De stichting

Feest voor velen!

Een kind moet kind kunnen zijn. Daar zet Stichting Dongense Jeugdraad zich voor in. De Dongense Jeugdraad staat voor kinderen, voor kinderen die spelen, voor kinderen die elkaar ontmoeten, voor kinderen die samen spelen en fantastische avonturen beleven. Bij de Dongense Jeugdraad mogen alle kinderen kind zijn. Stichting Dongense Jeugdraad gelooft in feest voor velen!

Stichting Dongense Jeugdraad staat daarnaast voor vrijwilligers. Vrijwilligerswerk is een feest en vrijwilligers zijn onmisbaar. Stichting Dongense Jeugdraad vindt dat vrijwilligers waardering verdienen.

Kinderen kind laten zijn

Met behulp van een grote groep vrijwilligers van alle leeftijden organiseert Stichting Dongense Jeugdraad jaarlijks activiteiten voor kinderen van vier tot en met dertien jaar die in de gemeente Dongen wonen en/of naar school gaan. De activiteiten van Stichting Dongense Jeugdraad zijn zo ingericht dat in beginsel alle kinderen kunnen deelnemen en in een veilige omgeving kunnen spelen, vrij van politieke, religieuze en commerciële belangen. De programma’s, de spellen en de verhalen zijn passend voor kind en vrijwilliger. Door het inschrijfgeld van de activiteiten zo laag mogelijk te houden kunnen alle kinderen meespelen en -beleven.

De vrijwilligers zelf maken het met hun creativiteit, hun organisatiekunde en vooral hun enthousiasme mogelijk dat kinderen samen spelen en avonturen beleven. Tegelijkertijd beleven ook de vrijwilligers onderling samen een onvergetelijk, feestelijk en leerzaam avontuur, zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de verschillende activiteiten.

Stichting Dongense Jeugdraad organiseert haar activiteiten niet alleen. De Dongense Jeugdraad is erg dankbaar voor de steun van de betrokken Dongense gemeenschap. De Dongense Jeugdraad werkt nauw samen met de Dongense scholen, de gemeente, verschillende organisaties, bedrijven, instellingen en particulieren, door materiaal te delen en kennis uit te wisselen. Daarnaast is De Dongense Jeugdraad elk jaar welkom op diverse locaties, waar de activiteiten tot leven komen. Stichting Dongense Jeugdraad is al sinds 1960 diepgeworteld in de Dongense gemeenschap. Samen met alle deelnemers, vrijwilligers en de betrokken gemeenschap geeft Stichting Dongense Jeugdraad Dongen (een gele) kleur!