Pers

Beste redactieleden, reporters en fotografen,

Op 5 augustus beginnen de Dongense Zomerspelen. De Zomerspelen worden voor de 63ste keer georganiseerd door de Stichting Dongense Jeugdraad.

Voor wie niet weet wie of wat de Zomerspelen zijn; een kindervakantieweek, voor basisschool- en brugklaskinderen. Ruim 300 enthousiaste vrijwilligers helpen mee aan dit evenement voor ± 1247 kinderen uit Dongen. Stichting Dongense Jeugdraad werkt zonder sponsors, maar draait op goodwill, schenkingen en vrijwillige inzet van velen.

De deelnemende kinderen zijn op basis van leeftijd onderverdeeld in vijf hoofdgroepen; twee groepen 1/2 en de groepen 3/4, 5/6 en 7/8/brugklas. Elke hoofdgroep heeft een eigen locatie en thema en beleeft binnen dit thema zijn eigen avonturen. Verdere uitleg vindt u terug in de gele programmaboekjes, die online te bekijken zijn op www.dongensejeugdraad.nl.

De werkweek

De kinderen beginnen pas op maandag 5 augustus aan de Zomerspelen, maar alle vrijwilligers starten op 29 juli al met de werkweek. De werkweek is de week voor de Zomerspelen waarin de laatste voorbereidingen worden getroffen. De decors worden op de scholen gebouwd en op gebouw A van het Cambreur College worden de spellen voorbereid. Op de Bolk zijn de meeste vrijwilligers te vinden. De werktijden zijn ’s morgens van 09.00u (op maandag 10.00u) tot 12.30u, ’s middags van 13.30u tot 17:00u en ‘s avonds van 19.00u tot 21.30u.

In deze werkweek wordt er door de Commissie Communicatie ook een persbijeenkomst georganiseerd. Hierin wordt toegelicht wat de leukste film – en fotomomenten zijn, maar wordt ook verteld wat ons protocol is rondom pers. Bij de opening en sluiting zijn er bepaalde plekken waar u zich als pers kunt melden en pershesjes en perskaarten kunt krijgen. Wilt u hier meer over weten, kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst.

De Zomerspelen

Opening: 5 augustus, om 8.30u is de opening op het Wilhelminaplein in Dongen. Hier presenteert elke groep op spectaculaire wijze hun thema aan alle deelnemers en toeschouwers. Ze gaan daarna naar de eigen locaties.

Afsluiting: vrijdag 9 augustus, om 19.00u begint de afsluiting van de Zomerspelen, waarin elke groep zijn thema afsluit. We starten op het Wilhelminaplein. Dan gaan we in een feestelijke optocht door Dongen, naar de afsluiting in De Bergen aan de Pastoor Dirvenstraat. Deze duurt tot ongeveer 21.30u.

De opening en sluiting zijn de twee algemene activiteiten waar alle groepen aan deelnemen. Raadpleeg voor de programma’s van de groepen tijdens de week de gele boekjes.

Regels

Het is voor alle betrokkenen van de Zomerspelen, zowel de deelnemende kinderen als onze vrijwilligers, leuk als er in de media aandacht wordt besteed aan de Zomerspelen. Voor ons staat plezier van de kinderen natuurlijk altijd voorop!

Daarom hebben we aan u het volgende verzoek: zou u bij het verslag doen, het maken van foto’s of het interviewen van kinderen en/of vrijwilligers, dit op een dusdanige manier willen doen, dat het verloop van het programma en het toneel niet verstoord worden. Mocht u in de werkweek of tijdens de Zomerspelen een kijkje willen komen nemen, neemt u dan gerust contact met ons op. We zullen u graag het één en ander over de Zomerspelen vertellen.

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen met ondergetekende. U kunt ook altijd een kijkje nemen op www.dongensejeugdraad.nl.

Hopelijk tot ziens,

Commissie Communicatie Stichting Dongense Jeugdraad
Tatum van Kampen, Pien Van Riel, Jetske van Kerkhof
pers@dongensejeugdraad.nl