Activiteiten Stichting Dongense Jeugdraad

Zomerspelen

Stichting Dongense Jeugdraad organiseert elk jaar, in de vijfde week van de basisschoolvakantie, de Zomerspelen. Tijdens de Zomerspelen komt iedereen samen voor vijf dagen spelen. Ruim 1400 kinderen, van vier tot en met dertien jaar, spelen allerlei actieve spellen en beleven een fantastisch avontuur in een uniek thema, compleet met decor, toneelfiguren en een spannend verhaal dat altijd goed afloopt.

De deelnemers zijn verdeeld over de groepen 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8, die overeenkomen met de schoolgroep waarin zij zitten. Door het grote aantal kleuters zijn er twee groepen 1/2. Alle vijf de groepen hebben beschikking over een eigen locatie die dient als thuisbasis. Vanuit hier vindt het grote avontuur plaats waarbij verschillende locaties in Dongen gebruikt worden.

Ruim 300 vrijwilligers zorgen jaarlijks voor de organisatie en uitvoering van de Zomerspelen. Stichting Dongense Jeugdraad kent dan ook veel verschillende vrijwilligers. Als vrijwilliger van de Zomerspelen begeleid je een groepje kinderen, ben je verantwoordelijk voor de organisatie en invulling van de programma’s, speel je een toneelrol, zorg je voor al het materiaal, film je voor ZomerspelenTV, zorg je goed voor je medevrijwilligers of combineer je verschillende van deze functies.

Vaste terugkerende hoogtepunten in de zomerspelenweek zijn de centrale opening van de Zomerspelen op maandagochtend en de gezamenlijke afsluiting met het traditionele kampvuur op vrijdagavond. Voor kind en vrijwilliger zijn de Zomerspelen ieder jaar opnieuw een groot festijn: een week plezier, voor groot en klein!

Winterspelen

Stichting Dongense Jeugdraad organiseert tijdens de Kerstvakantie jaarlijks de Winterspelen. De Winterspelen bestaat uit twee dagen samen spelen en avonturen beleven voor kinderen uit groep drie tot en met acht van de Dongense basisscholen en de brugklassers uit de gemeente Dongen.

De deelnemende kinderen zijn verdeeld over de groepen 3-4 en 5-6-7-8-brugklas, die overeenkomen met de schoolgroep waarin zij zitten. Deze twee groepen hebben de beschikking over een eigen locatie, die tijdens de Winterspelen functioneert als thuisbasis. Op deze locaties spelen jaarlijks ongeveer 450 kinderen allerlei actieve spellen, beleven zij een fantastisch avontuur in een uniek thema, compleet met decor, toneelfiguren en een spannend verhaal dat altijd goed eindigt.

Ruim honderd vrijwilligers verzorgen de organisatie en uitvoering van de Winterspelen. Stichting Dongense Jeugdraad kent dan ook veel verschillende vrijwilligers. Als vrijwilliger van de Winterspelen begeleid je een groepje kinderen, ben je verantwoordelijk voor de organisatie en invulling van de programma’s, speel je een toneelrol, zorg je voor al het materiaal, film je voor WinterspelenTV, zorg je goed voor je medevrijwilligers of combineer je verschillende van deze functies.

Elk jaar in de Winter, is het één groot feest. Doe met ons mee, plezier is hier het meest!

Sinterklaasintocht

Stichting Dongense Jeugdraad organiseert, in samenwerking met Dongen Promotion, de intocht van Sinterklaas in Dongen. Ruim honderd vrijwilligers zorgen ervoor dat alle Dongense kinderen ieder jaar weer Sinterklaas en al zijn Pieten warm ontvangen in Dongen.